Cercle Bruges – Westerlo: 3 – 1

Cercle Brugge wint met 3-1 van KVC Westerlo

Naudts schenkt Groen-Zwart de overwinning met een hattrick

Cercle Brugge speelde gisterenavond zijn derde oefenwedstrijd, ditmaal tegen het Westerlo van Bob Peeters op het terrein van KWS Oudenburg. Voor Cercle is een match tegen een eersteklasser een goede test. Bij Cercle Brugge stonden volgende elf spelers aan de aftrap: De Bie, Van de Velde, Naudts, Galvez – Lopez, Bourdin, Coussement, Dewaele, Khcbab, Maertens, Haroun en Fabris. Westerlo koos voor Van Langendonck, Daems, Henkens, Lecomte, De Ceulaer, Hyland, MacDonald, Ruyssen, Manias, Mathhys en Van Acker.

Cercle begon gedreven aan de wedstrijd met als gevolg meteen enkele doelkansen. Een schot van Bourdin belandde op de paal. Iets voor het  halfuur kreeg Lopez de kans om Groen-Zwart op voorsprong te brengen na een knappe aanval, maar de Westelse keeper Van Langedonck redde. Kort daarna bracht Naudts Cercle met een mooi schot verdient op voorsprong: 1-0.

Ook Maertens en Van de Velde kregen mogelijkheden om de score uit te diepen. Mathhys kreeg geel voor het onderuithalen van Maertens. Op slag van rust maakt Naudts zijn tweede doelpunt op een voorzet van nieuwkomer Galvez-Lopez: 2-0. Cercle gaf weinig kansen weg in de eerste helft en had de bovenhand.

In de tweede helft speelde Westerlo meer in de aanval, wat meteen een doelpunt voor De Ceulaer opleverde. Met een lob bracht hij de Kempenaren op 2-1. Na ongeveer 60 minuten spelen, bracht Cercle 7 nieuwe spelers in: Simoens, Jutten, Yagan, De Schrijver, Van Roose, Janssens en Dildick. De Bie, Coussement, Bourdin en Naudts bleven staan. Bij Westerlo bleef enkel de doelman en kregen we 10 nieuwe namen.

Opvallend is dat Simoens de wedstrijd met een masker speelde, omdat hij ’s ochtends op training zijn neus gebroken had. Ook in de tweede helft kreeg Cercle enkele kansen met onder meer een afstandschot van De Schrijver die net naast ging. Vlak voor affluiten maakte Naudts het af met zijn derde doelpunt van de avond: 3-1. Cercle won overtuigend van Westerlo. Zaterdag wacht een nieuwe uitdaging tegen AA Gent op het veld van Lichtervelde.